درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/5/9 - 12:32:12
تعداد بازدید: 1674
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

«کودکان افغان به مدرسه‌های پاکستانی قاچاق می‌شوند»
 «کودکان افغان به مدرسه‌های پاکستانی قاچاق می‌شوند»

مقام‌های افغانستان می‌گویند که کودکان افغان به صورت غیرقانونی به مدارسی در پاکستان انتقال داده می‌شوند و در آنجا به عنوان نسل‌های بعدی طالبان آموزش می‌بینند. والدین اما می‌گویند اطفال شان را برای تحصیل می‌فرستند.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از دویچه وله، پولیس افغانستان در اوایل ماه جولای در یک بازرسی عادی در ولایت غزنی که ساحات زیادی از آن تحت کنترول طالبان است، دو موتر بدون نمبر پلت را متوقف کرد.

پولیس در داخل این موترها ۲۷ پسری را یافت که همه شان میان ۴ تا ۱۵ سال سن داشتند. در گزارش پولیس که در اختیار خبرگزاری اسوشیتدپرس قرار گرفته، آمده است که این کودکان به صورت غیرقانونی به ایالت شمال غربی بلوچستان پاکستان انتقال داده می‌شدند تا در آن‌جا در مدرسه‌های دینی درس بخوانند.

مقام‌ها به اسوشیتدپرس گفتند که این کودکان به مدرس‌های پاکستانی انتقال داده می‌شدند تا در آنجا آموزش دیده و به نسل جدیدی از طالبان تبدیل شوند و سپس به افغانستان فرستاده شوند.

پولیس افغانستان این قضیه را قاچاق انسان عنوان کرد و رانندگان را با دو تن دیگر که سفر این کودکان به پاکستان را سازمان‌دهی کرده بودند، به زندان انداخت.

اما والدین آن‌ها گفته اند که می‌خواهند کودکان شان در پاکستان آموزش ببینند و به میل خود آن‌ها را فرستاده اند که به کویته، مرکز ایالت بلوچستان بروند.
کویته یک شهر مهم برای طالبان افغانستان است و بسیاری اعضای این گروه در مدارس آنجا تحصیل کرده اند. همچنین باور به این است که رهبری طالبان موسوم به (شورای کویته) نیز در همین شهر مستقر است.

یک مقام ضدترور افغانستان که نخواست نامش افشا شود، به اسوشیتدپرس گفت که استخبارات افغانستان ۲۶ مدرسه را در پاکستان شناسایی کرده است که در آنها نسل‌های بعدی طالبان آموزش می‌بینند و در مواردی به آن‌ها آموزش‌های انتحاری نیز داده می‌شود.

به گفته این مقام، چندین باب از این مدارس در شهر کویته شناسایی شده اند. یکی از این مدارسی که مقام‌های افغان به عنوان آموزشگاه طالبان شناسایی کرده اند، مدرسه شیخ عبدالحکیم است.

خبرنگاران اسوشیتدپرس قضیه را پیگیری کرده و به مدرسه شیخ عبدالحکیم مراجعه کرده اند. در این مدرسه به این خبرنگاران گفته شد که رئیس این مدرسه، یعنی شیخ عبدالحکیم، در ماموریت تبلیغ اسلام رفته است، اما یک مدرس به نام عزیزالله میان خیل گفت که برخی از شاگردان این مدرسه از افغانستان هستند.

میان خیل گفت که اکثریت شاگردان این مدرسه پاکستانی و از قریه‌های بلوچستان اند. او هرگونه رابطه با طالبان یا سازمان استخبارات نظامی پاکستان (آی اس آی) را که از سوی حکومت افغانستان به حمایت از طالبان متهم شده است، رد کرد.

این مدرسه بسیار بزرگ است، دیواری بلند چندین ساختمان گلی و سمنتی را احاطه کرده است. میان خیل گفت که ۳۵۰ شاگرد در این مدرسه درس می‌خوانند و همینجا زندگی می‌کنند.

پولیس افغانستان گفته است که یک طرح جداگانه دیگر برای انتقال کودکان از ولایت غزنی برای تحصیل به پاکستان دو هفته پیش خنثی شد. این ۱۳ کودک از ولایت پکتیا قرار بود آموزش دینی را در مدارسی در شهر بندری کراچی فرا بگیرند.

محمد مصطفی مایار، فرمانده پولیس غزنی گفت: (قاچاقبران می‌خواستند کودکان بی‌گناه ما را به بهانه آموزش‌های اسلامی به مراکز تروریستی در آن طرف سرحد ببرند.)

محمد موسی محمودی از کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت که جنگ، فقر، ناامنی و عدم آگاهی خانواده‌ها از خطراتی که متوجه کودکان شان است، همه باعث می‌شوند که این کودکان به دست قاچاقبران بیافتند.

محمودی گفت که همه ساله سه یا چهار مورد از قضایای قاچاق کودکان از یک ولایت به ولایت دیگر یا به بیرون از مرز گزارش می‌شود که برخی از موارد آن به قصد کار ارزان است و در مواردی به هدف استخدام به گروه طالبان و یا هم سوء استفاده جنسی صورت می‌گیرد.

محمودی افزود که این مشکل به مراتب بزرگ‌تر از کشف چند موتر حامل کودکان است، اما فساد و عدم آگاهی از چگونگی قاچاق کودکان باعث شده است که این عمل به یک تجارت مصون در افغانستان تبدیل شود.
محمودی به یاد می‌آورد که چند سال قبل یک حلقه قاچاقچیان که کودکان را به عنوان کارگران ارزان به عربستان سعودی قاچاق می‌کردند، گرفتار شد.

این عضو کمیسیون حقوق بشر گفت: (والدین معمولاَ به فرستادن کودکان شان (به خارج از کشور) موافقت می‌کنند، اما نمی‌دانند که چه در انتظار آن‌هاست. بعضی اوقات به والدین گفته می‌شود که کودکان شان تحصیل می‌کنند یا این که کار خوبی به دست می‌آورند و مورد مراقبت قرار می‌گیرند. اما وقتی این کودکان به مقصد رسیدند، لت و کوب می‌شوند، مجبور ساخته می‌شوند که بسیار ارزان کار کنند، یا این که توسط طالبان استخدام می‌شوند.)

محمد ناصر از ولسوالی اندر ولایت غزنی چند هفته آمادگی گرفته است تا پسر، خواهر زاده و چند تن از بچه‌های دیگر را برای درس قرآن به کویته بفرستد. محمد یاسین پسر او تازه ۹ ساله شده و شوق رفتن به کویته را دارد. در مورد رویای خود می‌گوید: (می‌خواهم ملا شوم.)

ناصر با ریش دراز ژولیده و لنگی سیاه، می‌گوید که پسرش سه سال در مکتب قریه رفت، اما حتی نمی‌تواند به صورت ابتدایی به زبان مادری‌اش یعنی پشتو چیزی بنویسد یا بخواند. او می‌افزاید که در مکتب حتی زبان انگلیسی درس می‌دهند، اما خود معلم انگلیسی صحبت نمی‌تواند.
حمد ناصر چندین هفته آمادگی گرفته تا فرزندش و کودکان دیگر را برای تحصیل به پاکستان بفرستد

اما بیشتر از همه برای ناصر این نکته مایه نگرانی است که در این مکتب کیفت آموزش‌های اسلامی بسیار ضعیف است. ناصر شنیده است که چندین نفر از بچه‌های قریه از مدارس پاکستانی در رخصتی‌شان به خانه آمده اند و (با زبان شیرین) قرآن را از بر می‌خوانند. از این لحاظ است که او تصمیم گرفته پسرش را به مدارس پاکستانی بفرستد. او می‌گوید مدارسی که هم لیلیه و هم غذا بدهد، در افغانستان وجود ندارد.

او می‌گوید که به پسرش یک جوره لباس داده و او را با ۲۶ کودک دیگر در دو موتر مینی‌بس سوار کرده و کرایه‌اش را نیز داده بود (تا تنها او را به پاکستان انتقال بدهد.)

اما فضل رحمان بوستانی، یک مقام پولیس در کابل گفت که انتقال کودکان چه به رضایت خانواده باشد یا نباشد، یک تجارت خطرناک است. او گفت: (کسانی که در انتقال این کودکان شامل اند، بخشی از یک شبکه خطرناک اند و این خود یک عمل جرمی است. مهم نیست که خانواده موافق باشد یا نباشد.)

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7748


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان


پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد


مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها


هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند


بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد


هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان


ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان


هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان


بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی


چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند


مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست


ناتوانی اکثر شهروندان افغانستان به تامین غذا و مسکن


احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور


ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان


با آغاز مرحله دوم اخراج پناهجویان از پاکستان ۲۷۷ افغان اخراج شد


پس از 12 سال؛ یک زن در ولایت غزنی از زندان خانگی آزاد شد


تاخیر در کار بازسازی جاده بادام باغ و شکایت باشندگان این منطقه


افزایش شمار تلفات سیلاب ها به ۶۶ تن در کشور


آمادگی ها برای مهاجرین اخراجی از پاکستان در گذر گاه تورخم


مسدود شدن دروازه تورخم به روی بیماران فاقد اسناد قانونی


انداختن زباله‌ها در دریای کابل ممنوع شد


باران و سیلاب، راه های ارتباطی مرکز با والسوالی های نورستان مسدود کرد


افزایش سطح تولید برق در بندهای داخلی کشور


بازگشایی شاهراه سمنگان - بلخ به روی ترافیک





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.